Hopp til hovedinnholdet

Rett til å fullføre vgs.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål angående mine fremtidige muligheter på VGS. I 2010 begynte jeg på videregående, jeg gikk studiespesialisering med formgiving. På vg1 strøk jeg i matematikk men, fikk lov til å starte vg2. På grunn av andre urelaterte problemer fikk jeg lov til å dele vg2 på 2 år, etter eget opplegg så jeg tok bare halvparten av fagene. Etter at dette opplegget ikke fungerte særlig sluttet jeg (gikk bare første delen av vg2) og tok et friår i stedet for andre delen av vg2. I fjor begynte jeg helt på nytt, jeg startet på helse og oppvekst. Jeg valgte å ikke ta fritak i de fagene jeg hadde fra før, og gjorde det meget godt. Nå går jeg vg2 helseservice som i teorien er mitt 4 skoleår men, jeg vet at jeg har rett til å fullføre påbegynt utdanning på vgs. Jeg lurer på er om jeg har muligheten til å ta vg4 påbygg? (et tilbud vi har) Dette blir skoleår nr.5. og etter bestått yrkeskompetanse. Jeg snakket med rådgiveren på skolen min, han mente ja men, var ikke helt sikker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik du beskriver situasjonen, kan det se ut som om PP-tjenesten for videregående opplæring har gitt deg en utvidet rett (ett eller flere ekstraår) til å fullføre vgs.

For å ta påbygg til generell studiekompetanse (Vg5 eller "fjerde påbygg" som også noen sier), må du - som du også vet - ha fullført og bestått alle fag inkludert fagprøven. Du må med andre ord ha fagbrevet for å kunne kvalifisere deg til Vg5.

Hvis du er kvalifisert, har du selvfølgelig rett til å ta dette Vg5-året.

Lykke til! 

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning