Hopp til hovedinnholdet

Sosionom eller barnevernspedagog?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Samfunnsfaglig utdanning etter videregående Jeg går på videregående på studiespesialisering. Jeg går tredje året, og prøver å finne ut av hva jeg skal studere neste år. Jeg har veldig lyst til å komme i gang med studiet med engang, men er litt usikker på om jeg tenker riktig i forhold til valget. Jeg er en person som er glad i å være med andre mennesker, og driver med teater på fritiden. Jeg vurderer å studere sosionomutdanning, for det hørtes ut som en mix av mye forskjellig. Men jeg skjønner egentlig ikke hva som er forskjellen på barnevernpedagogikk og sosionomutdanning. Er det mye papirarbeid som sosionom eller jobber man med å snakke med andre? Jeg har lyst til å kommunisere med andre og hjelpe dem, og tenker at det kunne vært interessant å jobbe innenfor barnevern, psykiatri eller på et asylmottak. Jeg er en omsorgsfull person, som tar vare på de rundt meg. Hvilke utdanning burde jeg ta?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du tenker grundig gjennom dette spørsmålet.

Det er ikke lett å velge, for i begge yrkene jobber du masse med mennesker, samtidig som i et velregulert samfunn som Norge er, må være papirarbeid også. Alle yrker har jo et visst innslag av byråkrati og papirdokumentasjon, men både barnevernspedagogen og sosionomen bruker mye av sin tid på det enkelte individ.

Hvis du klikker deg inn på www.samordnaopptak.no og bruker søkefeltet til høyre ved å skrive barnevernspedagog og/eller sosionom, vil du opp hvilke høyskoler og universitet som tilbyr denne fagutdanninga. Der får du en god, teoretisk innføring i hva fagene gir deg av utdanning.

Videre kan du klikke på www.utdanning.no å sjekke ut hvordan en yrkeshverdag ser ut for disse to yrkene.

Husk at søknadsfristen for høyere utdanning er 15. april og at all offentlig innsøking til dette skjer på hjemmesiden www.samordnaopptak.no.

Lykke til!    

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning