Hopp til hovedinnholdet

Om man stryker i matte på vg1, kommer man ikke inn på vg2?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Om man stryker i matte på vg.1, kommer man ikke inn på vg2? Eller hvordan funker det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å ha rett til inntak på vg2 er det et krav at vg1 er fullført og bestått. Det er mulig å få inntak selv om man har en stryk, hvis skolen vurderer at man har faglig kapasitet til å klare det, men du stiller svakere i konkurranse med andre.
Det vil variere fra fylke til fylke hvordan dette i praksis gjennomføres, vi anbefaler at du snakker med rådgiver på skolen din om det, for å få avklart konsekvensene.

Matematikk er et avsluttende fag på vg1, det betyr at det er nødt til å være bestått for at du skal kunne få vitnemål/fagbrev til slutt. Skolen vil gi deg mulighet til å gå opp til eksamen som elev til høsten, hvis du får karakteren 1 til sommeren. Hvis du stryker på nytt da (eller du fikk IV) må du ta faget som privatist. Du kan lese mer om det i artikkelen nedenfor.

Det beste er derfor å bestå faget til sommeren, så du blir ferdig med det. Hvis du er redd for at du skal stryke i matematikk er det viktig at du får god veiledning i hva du kan gjøre for å bestå faget og at du selv jobber systematisk med dette. Snakk med matematikklæreren din og be om veiledning. Husk at læreren din også vil at du skal klare å bestå.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning