Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta eksamen i barne- og ungdomsarbeider som privatist?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har jobba i barnehage en god stund nå. Jeg har lurt på å ta fagbrev i barne og ungdomsarbeider, men kurs i det innebærer endel pendling og dessuten er det ganske dyrt. Tenkte jeg skulle ta som privatist og lese selv. Er dette en mulighet? Eller er det helt håpløst? På teorieksamen ser jeg for meg at det kan gå, men hva med selve praksisdelen, altså fagprøva? Forstår at jeg må ha jobba en stund(5år har jeg hørt), men om jeg har teoridelen i orden og praksis i orden, hvordan melder jeg meg opp til den praktiske prøven? Noen tips til en som vil lese selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du tenker på å ta fagbrev. Ut fra det du skriver skjønner vi det dithen at du ønsker å ta fagbrev etter praksiskandidatordningen. Kravet er da at du må ha praksis som er i samsvar med læreplanen i faget tilsvarende 5 år full tid. Dette dokumenteres gjennom arbeidsattester. I tillegg må du bestå en teoretisk eksamen. Denne eksamen kan du melde deg opp til på www.privatistweb.no Dokumentasjon på bestått eksamen må sammen med arbeidsattester vedlegges oppmelding til fagprøve. Den teoretiske eksamen er er normalt utformet som en case, hvor du bruker erfaring og kunnskap som du har opparbeidet deg gjennom jobben til å besvare. Hvis du ønsker å lese noe før eksamen kan du ta kontakt med en videregående skole og høre hvilke bøker de bruker på Vg2 barne- og ungdomsarbeider, og kjøpe/låne dem før du tar eksamen. For mer informasjon om oppmelding til fagprøve kan du kontakte fagopplæringen i fylket hvor du bor.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning