Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hva er forskjellen på spesiell og generell studiekompetanse?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg skal begynne på videregående til høsten. Først og fremst lurer jeg på hva forskjellen på generell og spesiell studiekompetanse er. Er spesiell bedre, og tilsvarer den generell? Jeg vurderer nemlig å søke på Bodin VGS, hvor de har studiespes med teknologi- og forskerlinje. Jeg hadde egentlig tenkt å søke på Bodø VGS, men er usikker på om Bodin har et bedre tilbud. Etter videregående vil jeg studere odontologi, og da må jeg ha generell studiekompetanse og kjemi 1+2, fysikk 1 og R1 i matte. På forhånd takk :)

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer