Hopp til hovedinnholdet

Hvilket språk bør jeg velge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg skal velge hvilket språk jeg skal ta på vidaregåande, og det står mellom tysk, fransk og spansk. Jeg lurer på hvilket av disse jeg kommer til å få mest bruk for senere, med tanke på utdanningen min, som jeg nå håper på blir Veterinær utdanning. Jeg lurer også på hvilke fag jeg må ha, realfag vet jeg, men jeg er usikker på om jeg må ha fysikk...? Jeg har også hørt at dersom jeg ikke har tatt fremmedspråk på ungdomsskolen, så må jeg kutte et av programfagene for å få 3 år fremmedspråk, og ta det faget jeg kuttet som privatist, stemmer det? Hva om dette kan gå utover utdanningen min? Jeg vet at vist jeg søker meg inn på Veterinærhøgskolen rett etter VGs er snittet på 5.4/5.3, men at vist jeg venter med f.eks. Et år etter jeg er ferdig på VGs, så stiger snittet til 7...? Hjelp meg!? Takk for svar :)

SVAR

Besvart 28.01.2015 16:27:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Språkvalg på ungdomsskolen

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Hva bør du velge?

 

Les mer
account_circle