Hopp til hovedinnholdet

Hvilke mattekarakterer kommer på vitnemålet?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Det er så utrolig mye surr og frem og tilbake med de avsluttende karakterene i matte dersom du har valgt praktisk matte. Derfor spør jeg dere i og med at det er komplett umulig å finne frem på udir sine nettsider. Dersom jeg har P-matte første året, og deretter 2P andre året så er jeg ferdig med matte. Hvilke av karakterene vil jeg få standpunkt i/hvem kommer på vitnemålet? Dersom jeg tar 2P, vil det være det som blir ført på vitnemålet eller vil begge gjelde? Ser dette forandres fra år til år, men hvordan fungerer dette nå? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår godt at det kan være vanskelig å finne frem i regelverket, det er mange detaljer å holde styr på.

Matematikk er et avsluttende fag alle årene på vgs, samme hvilken matematikk du velger, dvs. at man får standpunktkarakter på slutten av året og kan trekkes ut til eksamen.
Det betyr at både karakteren fra vg1 og karakteren fra vg2 kommer på vitnemålet ditt (pluss eventuelle eksamenskarakterer). Det gjelder uansett om du har valgt P-, T-, S-, eller R-matte.

Det samme gjelder hvis man går et yrkesfaglig utdanningsprogram med påbygging til studiekompetanse, både matematikkarakteren fra vg1 og fra påbyggingsåret kommer på vitnemålet.

Håper det var oppklarende!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning