Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fullføre vgs?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurte bra på noe ang vgs utdanning. Jeg har tatt vg1 og 2 delevis 3 men mangler litt innenfor studie spes, hvordan eller hvor skal jeg søke for å få tatt dette? Slet lenge kroppen og levde med smerte, skolelei og tap i familien, men er nå kommer over dette og vil videre i liver. trenger litt råd og info Mvh 20 ish åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har bestemt deg for å fullføre vgs!

For å generell studiekompetanse må du ta de fagene du mangler fra vg3, enten gjennom privatskole, nettskole eller som privatist. Du kan også vurdere om generell studiekompetanse etter 23/5-regelen er et alternativ for deg, les mer om det i artikkelen om studiekompetanse nedenfor.

Vi tolker deg som at du har fullført vg3 Studispesialisering, men ikke har fullført alle fagene. Det betyr at du har brukt opp ungdomsretten din, og da får du heller ikke voksenrett.
Du kan selvsagt søke vg3 i gratis offentlig videregående skole for å ta de fagene du mangler, men man må ha ungdomsrett for å ha rett til et tilbud der. Søknadsfristen for kommende skoleår var 1.mars.

Hvis du lurer på om du har brukt opp ungdomsretten eller ikke kan du sjekke det ved å kontakte inntakskontoret i det fylket du gikk vgs.
Sjekk også om ditt hjemfylke har et Karrieresenter, som gir gratis veiledning om skole- og utdanningsmuligheter.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning