Hopp til hovedinnholdet

Hvilken matte har man på vg3 påbygg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei' hvilken matte har man på vg3 påbygg? jeg går nå vg1 elektro. jeg fikk standpunkt 2. hvis jeg får 3 eller 4 på påbygg hva får jeg på endlig vitnemål på påbygg? Og er det mulig å ta påbygg på kveldstid i oslo? hva er krave får å ta påbygg? værsåsnill svar på alle de spørsmålene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På vg1 Elektro har du mest sannsynlig hatt matematikk 1P-Y eller 1T-Y. Den karakteren du har fått der er en standpunktkarakter og kommer på kompetansebeviset ditt hvis du går for fagbrev, og på vitnemålet ditt hvis du går for generell studiekompetanse.

For å få generell studiekompetanse må du ha mer matematikk enn det, så på vg3 påbygging vil du få 2P-Y (noen steder kan man også velge 2T-Y), denne karakteren kommer også på vitnemålet ditt. Eventuelle eksamenskarakterer teller i tillegg.
Du kan lese mer om poengberegning i artikkelen nedenfor.

For å være kvalifisert for inntak på vg3 påbygging må alle fag fra vg1 og vg2 være fullført og bestått. For å være kvalifisert for inntak på vg4 påbygging må man i tillegg ha fått yrkeskompetanse/fagbrev. På vg4 påbygging har man færre fag enn på vg3 påbygging. 

I følge hjemmesiden til Oslo kommune har de et tilbud om påbygging på kveldstid for dem som har tatt fagbrev først eller som vil ta påbyggingsfagene i løpet av læretida. Vg3 påbygging er et fullt skoleår som kun tilbys på dagtid.
Det kan finnes private tilbud på kveldstid, du får sjekke litt hva som finnes lokalt.

Håper det var oppklarende!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning