Hopp til hovedinnholdet

Ønsker en jobb innenfor festival og kultur! 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg elsker festivaler og ønsker å jobbe på en, for å si det sånn. Men jeg aner ikke som hva, eller hvordan man i set hele tatt får en jobb på en festival? hvilken form for utdanning kan man ta? jeg elsker å ta bilder, mote, musikk, musikere, kjendiser og spesielt å reise! men jeg finner ingen jobb som passer meg innenfor dette tema, har du noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er gøy å høre at du har begynt å tenke over utdanning og muligheter innenfor kultur. I Norge finnes det nå en linje på BI i Oslo som heter Kultur og Ledelse, i tillegg til en linje på Høgskolen i Lillehammer som heter Kulturprosjektledelse. Det finnes også en linje som heter Kulturledelse på Høgskolen i Bø. Alle disse linjene gir deg en bachlor! Det er også flere muligheter i utlandet, snakk med rådgiveren på skolen din angående dette. 

Jeg anbefaler sterkt å jobbe på festival, museum eller lignende før du velger en slik utdannelse. Det krever mye motivasjon, tid og arbeid. Undersøk om festivalene i området ditt trenger frivillig hjelp, det er ofte en god erfaring, det er både spennende og gøy! Jeg har lagt ved en artikkel som beskriver dette.

Det er vanskelig å få alle interesser dekket under en utdannelse, jeg anbefaler deg å beholde noen av interessene dine som hobbyer. Du kan ta med deg kameraet over alt og øve på å ta fine bilder. Du kan også lese i magasiner eller på internett for å følge med på mote. 

Lykke til!

 

 

Mvh. ungdomsredaksjonen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning