Hopp til hovedinnholdet

Har ikke bestått eksamen. Har det noe å si når jeg skal søke studielån?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er 21 år og studerer første avdeling i jus på Treider.Treider tilbyr kun 1.avdeling, som går ut på 3.semestere og det er ikke mulig å søke lån fra lånekassen for disse semestrene. Men vi har måttet søke om å være enkeltemnestudenter ved UiO for hver semester og har dermed registrert oss og betalt semesteravgift.Jeg har iløpet av to semestere, meldt meg opp til to Exphil eksamen og en jus eksamen i privatrett 1 jus1111 (mot gebyr, siden jeg studerer ved Treider) Den første Exphil eksamen bestod jeg ikke, den andre møtte jeg ikke opp på og heller ikke møtte jeg opp på Jus1111. Exphil har studiepoeng på 10, Jus1111 har studiepoeng på 20 På Studentweb kommer det opp at resultatene av eksamenene mine blir sendt til Lånekassen, men jeg har altså så langt ikke søkt om støtte fra Låneeksamen, og planen min videre er å gi jus1111 til høst 2015, og Exphil til vår 2016. Har da dette noe å si om jeg søker lån fra Lånekassen den dag jeg begynner på UiO og skal studere videre på jus?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Universitetet rapporterer alle eksamensresultater til Lånekassen.

Dersom du blir mer en 60 studiepoeng forsinket mens du mottar støtte i fra Lånekassen, så vil du miste retten til støtte.
Dersom du ikke består eksamen mens du heller ikke mottar støtte i fra Lånekassen, så vil det ikke regnes som forsinkelse.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning