Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte lærebedrift?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er lærling for øyeblikket og trives ikke i den bedriften jeg er pga dårlig miljøet og lærer ikke det jeg trenger. Jeg har snakket med opplæringskontoret om å Være i en andre bedrift men får ikke akurrat mye hjelp og sier at det er ikke flere bedrifter som kan ta meg som lærling. Så har tenkt å flytte til en annen by og få lærlingplass der, men er det lett å flytte bare sånn eller er det en del papir man går gjennom før jeg flytter? Må jeg ha sikret lærlingplass før jeg flytter? Hvis jeg får ikke lærlingplass der jeg skal flytte pga jeg søkte seint går det ann å vente til neste år? Slik at jeg søker på nytt tidligere Kan opplæringskontor tvinge meg i å Være i den bedriften jeg ikke trives?

SVAR

Besvart 15.06.2015 08:12:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle