Hopp til hovedinnholdet

Vil gå på BI. Hvor mye støtte kan jeg få?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et par måneder igjen før jeg må søke videre utdanning etter videregående skole og har et par spørsmål jeg lurer på. Jeg syntes eiendomsmegling-studie på BI høres veldig interessant ut, men det koster så utrolig mye å studere der, så jeg lurte på om man kan få studieavgiften dekket på noen som helst måter uten å måtte ta nesten 250000 i studielån? Har privatskoler noen påvirkning på støtten man får? Hvor mye kan man ta opp i studielån? Med vennlig hilsen en meget fortvilet student.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du går på BI, så kan du søke om støtte til det i fra Lånekassen.

Basisstøtten i fra Lånekassen er på opp til kroner 100 920,- per undervisningssår. Dette er et studielån, men opp til 40% av denne støtten kan gjøres om til stipend.

Siden du skal gå på privatskole, så kan du også ha rett til et ekstra lån til å betale skolepenger. Du kan låne opp til kroner 60 149,- ekstra i året. Dette er et rent lån, og blir ikke omgjort til stipend. Dersom du ønsker å få studielånet dekket av Lånekassen, så må du med andre ord få gjeld.

Du kan lese mer om hvor mye du kan få på Lånekassen sine hjemmesider.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning