Hopp til hovedinnholdet

Hva er poengkravet for å komme inn på jus?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 år som går på 1 gym i Oslo og ønsker å komme inn på Rettsvitenskap i fremtiden. Jeg har fremtiden min klar, og den ser slik ut. Neste år ønsker jeg å komme inn på UWC Når jeg kommer tilbake vil jeg inn på befalsskolen og deretter inn på rettsvitenskap. Jeg har hørt at man trenger 51 poeng for å komme inn på Rettsvitenskap pr dags dato, men så har jeg også hørt at man trenger 6.1 i snitt for å komme inn etter videregående om du ikke går inn direkte (noe jeg ser på som veldig usannsynlig) Er dette riktig? I tillegg, hvordan er det å komme inn på Rettsvitenskap via UWC? Hadde dere anbefalt dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har lagt en plan for fremtiden din! Jeg synes planen din ser veldig bra ut. UWC er kjent for å være en god skole. Hvis du vil gå på UWC - og kommer inn - så er dette absolutt en god idé!

Hvor mange poeng du må ha for å komme inn på rettsvitenskap/jus varierer fra år til år og fra lærested til lærested. Jus er ganske populært og derfor kreves det en ganske høy poengsum for å komme inn. Du kan se hva årets poengkrav var på de ulike studiestedene på samordna opptak sine sider.

Som du skriver er det forskjell på poengkravet for de som søker med førstegangsvitnemål, altså rett fra videregående, og de som søker i ordinær kvote. For søkere i kvoten for førstegangsvitnemål, så er det kun karakterpoeng og realfagspoeng/språkpoeng som telles med.

I ordinær kvote teller i tillegg alderspoeng, poeng for siviltjeneste, realfagspoeng/språkpoeng og alle andre tilleggspoeng med. Den totale poengsummen kalles konkurransepoeng. Hvordan du regner ut dette kan du lese mer om på samordna opptak.

Du kan også lese mer om juristutdanningen på utdanning.no

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning