Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta opp fag i Forsvaret?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, har spørsmål ang. utdanning. Jeg har tatt studiespesialiserende med realfag. Har tatt R1+R2, kjemi1 og 2, fysikk1 og internasjonal engelsk(med samfunnsfaglig). Strøk i R2 og kjemi 2 (sistenevnte både i stp og eksamen) Jeg har bestemt meg for å ta opp R2, og fysikk2. Fysikk2 bytter jeg ut med kjemi2, derfor lurer jeg på hva som skjer med eksamenskarakteren min i kjemi2? Jeg skal i forsvaret i januar, er det mulig for meg å ta opp fag der? Har hørt at det går, men lurer på om de tilbyr kurs i noen av fagene, feks fysikk2. Har søkt litt rundt men sliter med å få konkrete svar på det jeg lurer på. Og kan man ta opp alle slags fag fra vgs der? Mvh. forvirra student!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du stiller et vitnemålsteknisk spørsmål, hvor det er mange forhold som kan spille inn. Du kan ikke uten videre bytte ut fag på vitnemålet ditt, så vi anbefaler at du tar kontakt med den som er vitnemålsansvarlig på skolen hvor du var elev, der kan du få et sikkert svar.

Hvis du får bytte ut Kjemi 2 med Fysikk 2 på et nytt vitnemål, vil de gamle karakterene i Kjemi 2 falle bort, både standpunkt- og eksamenskarakterene. Fysikk 2 som privatist innebærer både skriftlig eksamen og muntlig-praktisk eksamen.

Til spørsmål om å ta opp fag i forsvaret:

Ja, i utgangspunktet kan du ta opp alle fag du vil, men som privatist. Det er ikke alle fag leiren tilbyr undervisning i; dette avgjøres av forespørsel. Men du står fritt til å studere selvstendig. Dette kan du lese mer om på Forsvarets nettsider: forsvaret.no/karriere/forstegangstjeneste/kurs-utdanning

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, og Forsvaret, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning