Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli helsefagarbeider?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har fullført 3 år på videregående, studiespesialiserende med naturforvaltning. Nå har jeg prøvd meg på høgskolen (lærerutdanning, 4 år). Det var greit det første året, men det andre året var helt forferdelig. Null motivasjon og mistet helt lysten på yrket, så jeg avsluttet utdanningen etter det 2. året. Jeg jobber som vikar i omsorgsbolig, og har nå funnet ut at dette er noe jeg virkelig kunne tenkt meg å jobbe med. Jeg har hørt man kan ta et år skole, helsefagarbeider, 2 dager i uken. Dette tror jeg virkelig kunne vært noe for meg, men jeg er usikker om dette går under voksenopplæring. Er jeg da isåfall for ung? Om denne løsningen ikke er der for meg, hva gjør jeg da? Er vel ikke meningen at jeg da må gå videregående på nytt, bare med et annet programfag? Høgskole er forresten noe jeg ikke har lyst å prøve på en gang til, det ble for mye press for meg. På forhånd takk for svar!

SVAR

Besvart 02.11.2015 13:17:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
account_circle