Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte fra Studiespesialiserende til Media og Kommunikasjon?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg begynte på studiespesialiserende VG1 for jeg ikke visste hva jeg ville bli og jeg har mer valg til utdanning i fremtiden. Men jeg skjønte raskt at jeg er faktisk utrolig skolelei og har ingen motivasjon som medfører at eg sliter litt mentalt på skolen og klarer ikke å konstentrere meg. Derfor har jeg lyst til å bytte til Media og Kommunikasjon for det har jeg lyst til. Jeg lurte på da om jeg må gå VG1 om igjen hvis jeg bytter til VG2? Har ikke lyst til å gå et år bak vennene mine og et helt år om igjen. Det er noen sier at jeg begynner direkte på VG2 og noen sier jeg må gå VG1 om igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Media og kommunikasjon er fra skoleåret 2016/17 blitt et av de studieforberedende utdanningsprogrammene. På Vg1 Media og kommunikasjon har man 280 timer programfag som du ikke vil ha dekket ved å ha gått Vg1 Studiespesialisering. Et bytte fra Vg1 Studiespesialisering til Vg2 Medier og kommunikasjon er dermed ikke helt enkelt. Hvorvidt det overhodet er mulig må du høre med studieansvarlig eller rådgiver ved skolen hvor du går nå.

Hvis du tenker på et yrkesfaglig utdanningsprogram innen fagfeltet, så er det mulig å gjøre et omvalg til Vg1 Medieproduksjon som fra skoleåret 2016/17 vil være ett av tilbudene innen utdanningsprogram for Design og håndverk. Du må da begynne på Vg1 igjen, men kan søke om fritak i fellesfagene som du har fullført på Vg1 Studiespesialisering - hvorvidt det innvilges fritak er opp til skolen.

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning