Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg ikke møter opp?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg ble strøk på matteeksamen våren vg3, og meldte meg opp til å ta den opp igjen gratis gjennom skolen (ikke privatist). Men nå har jeg fått meg jobb og funnet ut at jeg ikke har mulighet til å møte opp til eksamen fredag 27.11.15. Det jeg lurer på da er følgende: 1. Hva bør jeg gjøre når jeg ikke har tenkt å ta eksamenen? 2. Hva skjer hvis jeg ikke møter opp? 3.Blir jeg nødt til å betale de 2000 kronene som det koster å ta eksamen? 4. Hvis det ikke koster noe for meg å ikke møte opp nå blir jeg nødt til å betale for å ta den opp igjen våren 2016? 5. Får jeg ta den opp igjen gratis hvis jeg bare møter opp og leverer blankt/stryker? Setter veldig stor pris på svar ettersom jeg ikke finner noen informasjon om dette noen steder!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du strøk på eksamen før sommeren skal du få anledning til å gå opp til eksamen som elev nå i høst, dette er gratis. Hvis du består denne er faget fullført og bestått. Arbeidsgiver vil sikkert vise forståelse for at du blir borte en dag pga. eksamen, så lenge du avtaler det på forhånd.

Hvis du ikke møter eller ikke består denne eksamen, må du uansett ta faget som privatist. Du må melde deg opp selv og forberede deg på egen hånd. Prisen er 1000,- pr.eksamen for et fag som ikke er bestått. I noen fag må man opp til flere eksamener.
Hvis du ikke skal møte opp vil det være høflig av deg å melde fra om det, men du må ikke betale noe.

Du er nødt til å bestå faget for å kunne få et vitnemål til slutt.

Håper det var oppklarende.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning