Hopp til hovedinnholdet

Hva er Musikk, dans og drama?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg tenker mye på videregående det siste siden det er alt vi snakker om på skolen Musikk dans og drama det er en linje og jeg synes hadde blitt sykt gøy vis jeg kom inn men foreldrene mine mener at det bare er tull og at det hjelper lite med livet mitt jeg tror at jeg skal velge linjen som er best for meg men det jeg egentlig lurer på er hva kan jeg bli ut av denne linjen eller fins det drama universitet som jeg kan ta etter videregående og hva er egentlig musikk dans og drama bokstavlig talt, Syntes det hørtes gøy ut

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du stiller spørsmål til ung.no!

Musikk, dans, drama (MDD) er et utdanningsprogram på videregående som gir generell studiekompetanse på lik linje med de andre studiespesialserende utdanningsprogrammene.

Med mindre du etter VGS har lyst til å studere noe hvor det kreves spesiell studiekompetanse, eksempelvis biologi eller medisin, kan du altså gå på Musikk, dans drama og likevel studere nesten alt. Hvis du velger MDD og likevel trenger spesiell studiekompetanse kan du ta opp disse fagene etter videregående.

Utdanningsprogrammet har tre linjer; dramalinja, musikklinje og danselinja. Disse er litt ulike. På vilbli.no kan du lese mer om utdanningsprogrammet og de ulike linjene.

Det er viktig å velge et utdanningsprogram og en skole som du trives ved. Hvis du synes det virker gøy og spennnede med musikk, dans og drama så synes jeg absolutt du skal vurdere å søke. Det vil ikke ha noen negative følger for deg og din videre utdanning. Det virker som om foreldrene dine ikke helt vet hva musikk, dans drama er. Det er ikke sant at det bare er tull eller at det hjelper lite i livet ditt. På Musikk, dans og drama lærer du dessuten mye som kan være viktig resten av livet som kreativitet, kommunikasjon og det å lytte.

Som du sier så burde du velge det utdanningsprogrammet som er best for deg. Det kan være musikk, dans og drama. Det er også sånn at det er du selv som skal velge hvilken videregående du skal gå på, dette er ikke noe foreldrene dine kan bestemme.

Det finnes mange ulike utdanninger innenfor musikk, dans og drama etter videregående. Likevel er det mange som går musikk, dans og drama på videregående som utdanner seg til andre yrker etter videregående.

Håper svaret var til hjelp, lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning