Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå byggingeniør etter tømrer?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er utdannet tømrer og går forkurs nå. fullførte førstegangstjeneste i fjor des. 2013. Lurte på hvordan sjanser jeg har for å kunne stille til opptak for ks gjennomgående- Bygg-ingeniør? Vil gode karakter og en bra tjenesteutdannelse kompensere for manglende generell studiekompetanse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

dessverre er jeg litt usikker på om jeg forstår spørsmålet ditt.

Generelt sett kan jeg si at man har gode muligheter for å bli ingeniør hvis man har relevant fagbrev, men gode karakterer og førstegangstjeneste kan ikke være opptaksgrunnlag alene.

I artikkelen "Bli ingeniør!" kan du lese om alle måtene man kan ta ingeniørutdanning uten generell studiekompetanse. Forkurs er en vei, y-vei og tresemesterordning (TRES) er en annen. Du kan også kontakte voksenopplæringen der du bor, for å spørre om du kan ta Påbygging til generell studiekompetanse hvis det frister.

Beklager hvis jeg misforsto deg. Dessverre stenger Ung.no spørsmålstjenesten til nyåret nå, men du kan sende meg et nytt spørsmål her gjennom UngInfo. Gjør du det innen tirsdag, skal jeg prøve å svare før juleferien.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning