Hopp til hovedinnholdet

Teller karakterene mine fra første termin når jeg søker videregående?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på en ting. Hvorfor søker ungdomskoler allerede i Mars om plass hos videregående? Når andre termin knapt har startet? Hvor mye påvirker 1 termin snittet om plass hos videregående? Kan jeg fortsatt endre på det dårlig i 2 termin? Er det sånn at hvis jeg får 3,8 1 termin og jeg søker på skole som har 4,5 i snitt, at de ikke vil vurdere meg i det hele tatt selvom man har 2 termin?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Jeg skjønner godt at du blir usikker siden søknadsfristen er så tidlig! Selv om søknadsfristen er i mars påvirker ikke karakterene dine fra første termin søknaden din til videregående.

Karakteren du får for «første termin» og «andre termin» er ikke egne karakterer, men underveisvurderinger - antydninger om hvor du står i faget så langt. Disse teller ikke når du søker videregående.

Det er standpunktkarakteren din som teller, den siste karakteren du får. Du kan med andre ord forbedre karakterene dine siste termin.

Det virker kanskje litt rart at du skal søke videregående før du vet hvilke karakterer du får. Hvis du er usikker på hvordan du ligger ann i faget kan du snakke med læreren din. Du kan også snakke med læreren din om hva du burde gjøre i faget for å kunne forbedre karakterene dine.

Håper svaret var til hjelp. Lykke til med søkeprosessen!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning