Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvilke fag bør jeg velge for å bli arkitekt?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på snart 17 år og går Studiespesialisering på første året på vgs. Jeg har vært hos rådgiver men fikk et annet svar en det jeg har lest om. Rådgiveren sa at jeg trengte R2 og fysikk 1 for å komme inn på arktiektstudier, men etter å ha lest litt selv har jeg funnet ut at man kun trenger R2 og fysikk 1 for Arkitektskolen i Trondheim. De 3 skolene i Norge man kan utdanne seg innenfor arkitektstudiet må man ha generell studiekompetase og motivasjonsbrev. Generell studiekompetanse får jeg ved å gå Studiespesialisering men nå trenger jeg hjelp med å velge programfag som jeg skal ha til høsten 1. Hvilke programfag ville sett bra ut på motivasjonsbrevet eller hjulpet meg med å komme inn på høgskolen jeg trenger? 2. Hvorfor er arkitekthøgskolen i Trondheim den eneste av 3 høgskoler i Norge som man trenger R2 matte og Fysikk 1 for å komme inn? Er dette en spesiell grunn til? Tusen takk på forhånd og håper virkelig dere kan hjelpe meg. Mvh. gutt på 16

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer