Hopp til hovedinnholdet

Liker å ta bilder, tegne og være kreativ. Hva kan jeg bli?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lurt lenge på hvilken jobb jeg burde velge - jeg er en svært kreativ person som elser å tegne, ta bilder og ikke minst redigere bildene i photoshop. Har du ett eller flere forslag som inneholder de tre tingene eller jallefall å ta bilder og photoshope? (Drømmejobben min hadde å blitt noe som inneholder dette siden å tegne og ta bilder har jeg drevet med siden jeg var liten og photoshop har jeg 2 års erfaring med og bruker den veldig ofte)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du har begynt å tenke på hva du vil drive med i fremtiden! Dersom du trenger inspirasjon for ulike yrker og utdanninger så vil jeg anbefale deg å søke opp stikkord som "foto", "tegne", "photoshop", "redigere bilder" eller "kreativ" på utdanning.no. Da vil du få opp en rekke spennende eksempler jobber og utdanninger som kan være spennende for deg!

Og først av alt så kan du også tenke på hva du ønsker å gå på videregående. Det finnes flere utdanningsprogram hvor du kan lære mer om tegning, foto og visuell kommunikasjon, for eksempel Medier og kommunikasjon og Kunst, design og arkitektur.

Ta gjerne en prat med lærer eller rådgiver på skolen hvis du fortsatt er usikker!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning