Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta nettstudier på Vg1 Helse- og oppvekstfag?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil bli helsesekretær, og jeg går service og samferdsel vg1 nå. Vet at jeg må gå vg1(helseogoppvekst)...og at jeg da bare skal ha programfagene og praksisen( for jeg er sikker på at jeg består alle fellesfagene), men er det en mulighet for nettstudier? Og hvis jeg velger nettstudier, hva gjør jeg da med praksisen? Tenkte å begynne med nettstudiene nå(hvis det er mulig), mens jeg går service- for hvis jeg da består nettstudiene, kan jeg begynne rett på vg2(helse) til det nye skoleåret. Og hvis jeg velger nettstudier, er det noe annet enn praksisen som må være godkjent for å gå Vg.2? Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det fins nettstudier innen Vg1 Helse- og oppvekstfag, bl.a. NKI og OPK tilbyr dette. Det er da de tre programfagene som det tilbys opplæring i, og så må man selv melde seg opp som privatist for å ta eksamen i fagene. Det betyr at du må ha fire eksamener på Vg1 som privatist - helsefremmende arbeid, yrkesutøvelse, kommuniksjon og samhandling, samt tverrfaglig eksamen. I tillegg må du dekke kravet til Prosjekt til fordypning (praksis) med dokumentert 210 arbeidstimer innen faget for å få dette godkjent som privatist. Du må dekke utgifter til kjøp av opplæring, samt eksamensavgift selv, slik at det vil bli relativt kostbart.

Vi anbefaler absolutt ikke å ta dette ved siden av at du er fulltidselev på Vg1 Service og samferdsel. Det er veldig viktig at du har tid og mulighet til å kunne konsentrere deg om fagene, spesielt siden du skal gå videre innen helsefag. Det å ta tre programfag og tverrfaglig eksamen, jobbe for å få praksis, samt fullføre resten av Vg1 Service og samferdsel på et halvt år, høres ikke realistisk ut. Det er nok lurt om du gjør det best mulig på Vg1 Service og samferdsel, og heller vurderer et omvalg for neste skoleår.

 

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning