Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til medier og kommunikasjon?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går 2-året VGS, SSP, og har nå blitt veldig interessert i media og kommunikasjon, da jeg har startet opp en Youtubekanal, som går strålende, og ønsker med det å fokusere litt mer på dette. Finnes det noen mulighet å ta 3-året med Media&Kommunikasjon, eventuellt hoppe over på den linjen? Jeg vet at fra og med høsten 2016 blir Media&Kommunikasjon et program som du får generell studiekompetanse ved. Finnes det da noen mulighet for meg å hoppe på der, og da ta alle 3 årene i 1- 2 år, ettersom jeg har tatt alle fagene på SSP frem til VG2?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst har det liten hensikt for deg å bytte utdanningsprogram, begge utdanningsprogrammene fører til generell studiekompetanse når du har fullført, som kvalifiserer for å søke på høgskole/universitet. Man får ikkenoen form for yrkeskompetanse innen det du er interessert på Medier og kommunikasjon, og det er begrenset hvor mange læreplanmål i mediefagene som kan knyttes mot det å drifte en youtubekanal.

Rent teknisk vil det heller ikke være mulig. Du har rett i at Medier og kommunikasjon blir studieforberedene fra høsten av, da begynner første kull på vg1, men det vil ikke eksistere noe vg2 eller vg3 enda. I tillegg må du fullføre den fordypningen du har begynt på på Studiespesialisering, for å få en godkjent fagkombinasjon som gir vitnemål.

Derimot kan du sjekke om det er mulig å velge et mediefag eller entreprenørskap som valgfritt programfag på vg3 Studiespesialisering, avhengig av hva skolen din tilbyr og fagkombinasjonen din ellers.

Bruk utdanning.no for å se om du finner aktuelle studier etter vgs.
Lykke til, både med valgene dine og med youtubekanalen!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning