Hopp til hovedinnholdet

Hvilke karakterer kommer på vitnemålet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg går påbygging nå, og det jeg lurer på er hvilket karakterer som vil telle med på vitnemålet mitt.. Skjønner slik som engelsk og samfunnsfag vil være med fra vg2 siden vi ikke har det nå, men naturfag vg1, vil den telle med? Vi har jo naturfag nå, samme med matematikk, vil den fra vg1 telle med eller ikke siden jeg tar det nå? Og vil karakterene slik som produksjon, kvalitet og dokumentasjon følge med fra vg1/2??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alle avsluttende fag fra alle tre årene på vgs kommer på vitnemålet ditt etter vg3, pluss alle eksamenskarakterer fra alle tre årene. Med avsluttende menes fag hvor du har fått standpunktkarakter. Matematikk og Naturfag er avsluttende både på vg1 og på vg3. Programfag er avsluttende hvert år, så karakterene i alle disse fagene teller, i tillegg til tverrfaglig eksamen.

Ta gjerne dette opp med kontaktlæreren din, det er sikkert flere i klassen som kunne tenke seg en konkret gjennomgang av hvilke karakterer som kommer på vitnemålet.

Du kan regne ut poengene dine på karakterkalkulatoren utdanning.no.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning