Hopp til hovedinnholdet

Hvordan foregår privatisteksamen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Vg1 har vært en veldig tung periode for meg, hvor jeg har gått gjennom en del ting som sterkt har påvirket fraværet mitt og innsatsen min på skolen. Dermed har jeg heller ikke oppnådd de karakterene jeg ønsket i avgangsfagene. Planen min er derfor å ta disse fagene opp i år (vg2) som privatist. Men jeg er litt engstelig for hvordan dette fungerer... Noen sier at man trekker emnet sitt 30 minutter før man går inn til eksamen, men har også hørt at man får vite det dagen før. Jeg har prestasjonsangst, og vet ikke om jeg ville klart å forberede meg mentalt på 30 minutter. Jeg tror jeg rett og slett hadde blitt for stresset til å klare noe som helst. Er det slik eksamen som privatist fungerer (at man får emnet 30 minutter før)? Eller har jeg misforstått? Isåfall, finnes det andre alternativer? På forhånd, tusentakk. Siden deres er virkelig til hjelp!

SVAR

Besvart 18.03.2016 10:11:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
account_circle