Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå rett ut i lære?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heisann! Går VG2 maritime fag men tror jeg vil bli kranfører men finner ikke noe om det er mulig og få fagbrev som kranfører ved å ta sertifikat og gå lærling istedenfor og gå VG2 om igjen. Dette fordi jeg heller vil ta sertifikatene og ta praksistid til fagbrev istedenfor og gå VG2 om igjen og deretter lærling. Om du vet noe om dette også. Da jeg ikke finner noen plass hvor jeg kan spørre dette spørsmålet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å være kvalifisert for å bli lærling må du i utgangspunktet ha programfagene fra riktig vg2. Det kan også være mulig å begynne direkte i lære, uten å ta programfagene fra vg2 først, da blir læretida forlenget for å erstatte dem. Det er bedriften selv som bestemmer om de tar inn en lærling på det grunnlaget, her kan det være stor variasjon i muligheter fra fylke til fylke, og fra bransje til bransje.

Ta gjerne kontakt med Fagopplæringen i hjemfylket ditt for å få mer informasjon. Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning