Hopp til hovedinnholdet

hvilken vidergående skole jeg burde gå på for å bli godt forbredt til forsvaret

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 14 år og bor i salhus i Bergen. Jeg har alltid hatt en stor interesse for militeret, viljestyrken min er større enn før, og jeg har virkelig fått vilje til å trene for å bli god. Jeg har alltid hatt lyst til å bli marinejeger i forsvarets spesialkommando. Dette på grunn av vilje og at jeg ikke er så god i matte. Jeg vet at man må kunne virkelig stå på og være god fysisk og at den mentale viljen man har er det viktigste, og at man ikke teenger å være god i norsk, matte osv.. Men jeg lurer på om det er en vidergående skole jeg burde gå på for å bli godt forbredt til å ta linjer i forsvaret? Helst en skole som ikke ligger så veeldig langt vekke. Men for all del! Hvis det er noen spesielle skoler jeg må ha for å begynne der, så plis si! Jeg kommer til å kjøpe motorsykkel til jeg skal begynne på vidergående, så jeg kan virkelig kjøre litt ekstra for å komme fram!! Jeg liker ikke matte eller egentlig noen fag utenom å trene. Ikke fotball og sånt:) men trene muskler!:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det kommer an på hva slags tjeneste i militæret du sikter deg inn mot. For vanlig førstegangstjeneste er det tilstrekkelig å ha bestått grunnskolen. Noen befalsutdanninger har krav til generell studiekompetanse, mens andre linjer krever fordypning i realfag (spesielt innen Sjøforsvaret), mens en del lærefag har krav til ulike yrkesfaglige linjer. En oversikt over krav til utdanning står her

 
Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.
 
 Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer

Verneplikt

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

Les mer

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning