Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når jeg stryker?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er i et vanskelig situasjon med skoen og føler meg deprimert, siden jeg går nå på vg3 påbygg. og jeg har fått 1 altså stryk karakter i to fag i norsk og norsk muntlig. Jeg har to 1 på som standpunktkarakter i både norsk hovedmål og muntlig, mitt spørsmål er. Hva kan jeg gjøre, for å forbedre det? Jeg kom opp i examen i norsk hovedmål. Kan jeg da hvis jeg består examen i norsk hovedmål, bestå liksom hele norskfaget? Kan jeg liksom bestå i norsk hovedmål hvis jeg står på eksamen, selv om jeg har 1 på standpunktkarakter? Eller kan jeg klage på den standpunktkarakteren? Eller må jeg ta hele faget som privatist ?eller bare ta et privatist examen? Hva kan jeg liksom gjøre videre? jeg vil ihvertfall få en 2. Hva slags muligheter har jeg? Kan jeg ikke bare ta et privatist eksamen i begge, både i muntlig og skriftlig? og hva skjer hvis jeg stryker også på eksamen, må jeg liksom ta hele faget opp eller bare ta en privatist eksamen? Hvor mye ville det koste og ta fagene som privatist?

SVAR

Besvart 24.05.2016 13:21:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

 

Les mer
attach_file

Slik klager du på karakteren

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
account_circle