Hopp til hovedinnholdet

Hva er snittet for å komme inn på økonimistudier ved Copenhagen Business School?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal ta videre utdanning. Jeg ønsker å studere økonomi og administrasjon e.l i utlandet. Snittet mitt er på 4,6 (+evt. 3 realfagspoeng som gir 4,9 i snitt). Har 5 i karakter i både S1+S2 matte. Jeg ønsker å dra på CBS men jeg kunne også tenkt meg å dra andre steder, men her vet jeg ikke hva som er anerkjent og som samtidig ikke har det ekstremt høye snittet. Jeg hadde ikke engelsk i vg3 eller vg2. I vg1 fikk jeg 4. Tenker å ta toefl-test. Jeg lurer rett og slett på hva snittet ved CBS er, samt hva jeg må gjøre for å komme inn her. Hadde også satt svært stor pris på noen tips om andre anerkjente utenlandske skoler som matcher med mine karakterer. Helst i EU,USA eller Australia. Lurer også på hva som skiller de utenlandske økonomilinjene samt hva som er mest lik sivil økonom, spesielt ved CBS

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

 

Ta kontakt med ANSA for å få svar på spørsmålene dine. De svarer på mail og telefon gjennom hele sommeren.

Telefon: 0 45 44 (man-tors kl.  10.00-15.00)
E-post: studinfo@ansa.no

ANSA har egne landsider med informasjon om høyere utdanning. Her finner du mer informasjon om Danmark, EU-land, USA og Australia.

 

Søknadsfrist for høyere studier i Danmark var 15. mars, men fra 30. juli er det mulig å søke om ledige studieplasser som vil bli lagt ut på restetorget på nettet. Du må søke med førstegangsvitnemål når du søker på studier til Danmark. Norske tilleggspoeng, som alderspoeng og realfagspoeng, teller ikke.

Du finner en fyldig guide til hvordan du søker på sidene til Copenhagen Business School. ANSA har også laget en egen søknadsveiledning til å søke studier i Danmark.

På sidene til Copenhagen Business School finner du oversikt over snittet/poenggrensene ved de ulike utdanningsprogrammene fra 2015. På dansk heter dette adgangskvotienter. ANSA har laget en tabell over hvordan du regner om karakterene dine til danske.

Les mer om økonimistudier i utlandet på sidene til ANSA.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning