Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg ikke får lærlingplass?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter veldig med å få lærlingplass, jeg har sendt ut 90 søknader nesten landet rundt, men det jeg får er avslag på avslag. Jeg startet jakten på læreplasser i januar og holdt det gående siden sommerferien. Jeg har allerede vært på 5 intervjuer, men alle uten resultat. Nå er jeg redd for at jeg skal gå rundt "arbeidsledig" skoleåret som kommer. Finnes det noe annet tilbud for de som ikke får lærlingplass?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for spørsmålet!
 
Du har rett til plass i videregående opplæring så lenge du har ungdomsrett. Dersom du ikke blir tilbudt ordinær skoleplass eller læreplass, skal du bli tilbudt en annen form for opplæringsplass eller sluttopplæring i skole. Det første du bør gjøre er å kontakte inntakskontoret i fylket ditt, og gjerne også fagopplæringskontoret i fylket ditt. De kan svare på hvilke regler som gjelder i din situasjon tilknyttet retten til opplæring i skole/opplæring i bedrift. Sammen kan dere finne frem til løsninger som fungerer for deg. 
 
Hilsen Elevorganisasjonen, på vegne av ung.no

elev.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning