Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skrive egenmelding på vgs. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei hei jeg er jente på 16 år, og har nettopp startet på vgs. Jeg har vært borte en dag fra skolen, så jeg har tenkt å skrive egenmelding. Men jeg er veldig usikker på hvordan dette fungerer. Er det som det var på ungdomskolen at vi kunne skrive i en meldebok, eller er det noe skjema vi må skrive på? hvordan fungerer det? tusen takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg går nå i 3 klasse på vgs. På min skole er det slik som det var på ungdomsskolen. Når jeg skriver egenmelding får jeg en av mine foresatte til å skrive en beskjed på en lapp, i meldeboken eller på mail om at jeg var borte fra skolen den aktuelle tiden og hvorfor. Hvis det er på lapp er det viktig at den underskrives. Når man er over 18 kan man selv skrive denne beskjeden. Hvis man er syk i mer en tre dager kan man få en sykemelding fra legen og dagene du er borte etter disse tre dagene vil bli borte. Jeg vet ikke hvordan reglene er på din skole, men vil tro det slik som jeg har det. Uansett ville jeg forhørt meg med læreren enten på mail eller i timen hvordan det gjøres på din skole. Reglene for fravær endres dette skoleåret så det kan være lurt og alltid skaffe en legeerklæring når du er syk og borte fra skolen. Les mer om dette i vedlegget under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning