Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg velge flere ting?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 så lurer på om jeg kan gå elektro første året på videregående, el-energi andre året, påbygg tredje året og så ta andrr året om igjen bare da velger jeg automatisering så får jeg fagbrev i begge og studiekompetanse? Så lurer jeg også på om jeg må vær lærling i 4 år. 2 på elenergi og 2 på automatisering hvis det var mulig og velge begge...?

SVAR

Besvart 23.08.2016 15:51:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle