Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få slettet en eksamen etterpå, siden jeg har dysleksi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går på studiespesialiserende på VGS i 3 klasse. Jeg har dysleksi. Jeg lurte på om viss jeg for eksempel skulle komme opp i eksamen i norsk sidemål (nynorsk for meg), og jeg skulle stryke på den eksamen. Kunne jeg søkt om å fjerne den eksamens karakteren? Siden jeg har dysleksi. Jeg har alltid hatt sidemål på ungdomsskolen og vidergående. Men hun ene norsklæreren min sa i fjor at jeg kunne søke om fritak i sidemål. Jeg er litt usikker på om jeg vil det eller ikke... For jeg kan jo prøve meg på eksamen og viss jeg stryker da kan jeg jo kanskje fjerne den eksamens karakteren. Viss jeg søker fritak i norsk sidemål har jeg jo bare 2 fag jeg kan komme opp i eksamen skriftlig i (vi skal jo egentlig ha 3). Da har jeg bare norsk hovedmål og sosialkunnskap å komme opp i skriftlig eksamen i. Norsk læreren min sier da at jeg kan ha 2 muntlige eksamener, istedenfor 1 muntlig. Men skjønner jo alle at jeg har dysleksi, når jeg har 2 muntlige eksamener. Mvh Æ

SVAR

Besvart 25.08.2016 13:23:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du som har dysleksi har mange rettigheter!

Hva er dysleksi og hvordan kan du slå fast om du har det? Les mer om dysleksi og hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
account_circle