Hopp til hovedinnholdet

Folkehøgskole eller universitet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et kjapt og lite spørsmål om utdanning og folkehøgskole. Jeg har nå et friår med bare å jobbe og kanskje ta opp noen fag for å forbedre karakterene mine. Neste år har jeg veldig lyst til å gå på folkehøgskole og da en linje som heter Xtremsport - sør-Afrika på Folkehøgskolen Nord Norge. Men samtidig har jeg også lyst til å starte på utdanning som jeg skal ta på UiT. Men det går jo så klart å ta folkehøgskole også universitet utdanninga. Men så kommer spørsmålet mitt. Hvordan blir det med lån og sånt? Jeg har lest at hvis man skal ta lån til folkehøgskole på blir 40% av lånet gjort om til stipend hvis man fullfører. Så da har man 60% å betale. Men hvis jeg gjør dette, har jeg da rett til ett til lån til universitetet? Eller er det sånn at jeg må betale lånet ned fra folkehøgskolen, også søke meg inn på universitetet og ta ett lån? Kan man ta ubegrenset med lån fra lånekassen eller hvordan funker det? Takk på forhånd og håper på ett godt svar. :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er bra å høre at du har planer for utdanningen din fremover!

Når du går på folkehøgskole, så kan du få til sammen 103 950,- kroner for ett år. Som du sier, så kan opp til 40% bli gjort om til stipend, slik at du kun behøver å betale tilbake 60%.

Du kan søke om støtte til å studere på universitetet selv om du ikke har betalt tilbake lånet for folkehøgskolen. Faktisk så er det slik at du ikke behøver å betale tilbake på lånet så lenge du mottar støtte i fra Lånekassen til fulltidstudier.

Du kan få støtte i fra Lånekassen til fulltidstudier i til sammen 8 år (16 semestre).

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning