Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hva må jeg velge på vgs for å bli sykepleier?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! JEg er en jente på 15, fyller 16 snart, og har i år startet på vgs 1. Jeg har ønsket å bli sykepleier ganske lenge nå Jeg vet utdanningen osv, hvor mange år på høgskole og at man trenger generell studiekompetanse. Jeg bare lurte på om hva jeg måtte ta andre året når jeg har studiespesialisering. Har fått høre at jeg MÅ gå realfag, eller at det er det smarteste siden jeg kommer til å lære mye av det samme på høgskolen. Hva er det jeg kan ta, og i så fall hvordan blir det tredje året med det valget jeg kan gjøre andre året? Håper på svar så fort som mulig, tusen takk!

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer