Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hva burde jeg velge av realfag og samfunnsfag?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 16 år og går første året på studieforberedene utdanningsprogram på vgs. Jeg er veldig i tvil hva jeg skal velge som programfag neste år, etter som jeg er ganske flink i de fleste fag på skolen. Jeg har lest at dersom du velger realfag har du flest dører åpne og kan studere så og si hva du vil + at du får ekstra studiepoeng. Og om du velger språk, samfunnsfag og økonomi er du ikke sikret å komme inn på ulike universitet og høgskoler. Jeg er ikke sikker på hva jeg vil bli, men interesserer meg mer for fag som omhandler kommunikasjon mellom mennesker (språk og psykologi), samfunnet, kultur osv... enn realfag som fysikk, kjemi... Hva burde jeg velge? Hvor mange studiepoeng får man ekstra ved å velge realfag? Hva slags yrker/utdanninger krever realfag? og eventuellt går det ann å blande? Hilsen forvirret 16 åring!

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer