Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte skole og utdanningsprogram? Kan jeg studere søm etter vgs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går VG2 studiespesialiserende og vet ikke hva jeg skal bli! Jeg synes hverdagen min på skolen er veldig kjedelig. Jeg er flink med håndarbeid, jeg liker å sy, strikke, hekle osv. Når jeg søkte VG1 tenkte jeg lenge på å gå det 3årlige løpet på edvard munc med design og håndverk men siden jeg ikke viste hva jeg skulle bli trodde jeg det var best å velge studiespes noe som var helt feil! Så, spørsmålene mine er: Kan jeg bytte til desing og håndverk uten å gå 1 og 2 klasse om igjen? Kan jeg gå på denne linjen og bare ha sømfagene fra 1 og 2 klasse uten og begynne helt fra scratch? (har jo bestått alle fellesfagene) eller et annet alternativ: finnes det noe høgskole elns som jeg kan studere søm etter vgs? aner ikke hva jeg skal bli og angrer så mye hver eneste dag på at jeg ikke begynte på linjen som var som skapt for meg på edvard munch!!! åååh blir gal av å tenke på at det går ann å være så dum!

SVAR

Besvart 05.10.2016 20:26:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle