Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag skal jeg velge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går vg1 studiespesialisering og lurer på hvordan det funker når man skal velge programfag for vg2 og vg3 og hvilke fag som er obligatoriske. Har tenkt å velge kjemi 1 og 2, fysikk 1 og biologi 1 og 2, kan jeg velge alle disse? Hvor mange programfag kan jeg velge? Tenker også på å fordype meg i fransk på vg3, får jeg "plass" til alle disse? hvor mange studiepoeng får jeg/kan jeg få hvis jeg tar fysikk 1, kjemi 1 og 2, biologi 1 og 2 og s1+s2 matte? Avhenger antall studiepoeng av hvilke karakterer du får i programfaget, eller får du et spesielt antall poeng for hvert programfag du tar? Jeg har et stort ønske om å studere medisin etter vgs, jeg har hørt at du må ha 56-59 studiepoeng på primærkvoten. Har også hørt at du kan få maks 4 poeng fra programfagene du velger. Vil det si at du må ha 5.3 i snitt + 4 studiepoeng for å komme inn hvis primærkvoten er 57 poeng? Har dere ET KONKRET TALL på hvor mange studiepoeng jeg må regne med å ha for å ha en sjangs til å komme inn?

SVAR

Besvart 13.10.2016 15:37:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
account_circle