Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta flere bachelorgrader samtidig?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei ung.no. Dere er hjelpsom og snille folk som svarer godt alle spørsmålene vi lurer på. Jeg går nu andre året på VG-skole og mitt mål er å studere universitet etter videregående skole. Jeg har lyst å studere økonomi, filosofi, statsvitenskap og ledelse. Rett på saken vil jeg ta fire bachelorgrader samtidig, mens to av de tre vil jeg studere videre mastergrader samtidig. Med andre ord jeg vil ferdig innenfor fem år fire bachelorgrader og to mestergrader. Planen min er å ta de fire bachelorene i Norge og mastergradene i Australia. Kan dere fortelle meg hvor mange eksamener er det i et år hver enkelt studiene jeg nevnte og hvordan får jeg til å ta alle de fagene. Jeg klarer å lese pensumene og får gode resultat ut av håper jeg, men spørsmålet mitt er altså passer det tiden f. Eks. Hvis jeg må møte den ene også den andre må hvordan klarer man det. Til slutt det er mulig at dere skjønt ikke alt jeg skriver, jeg er ikke norsk og bor her i under tre år. svar med forklaring. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Aller først, så er vi imponert over norsken din, særlig siden du bare har bodd her under 3 år. Så du gjorde deg veldig godt forstått :)

Høres ut som veldig spennende planer du har! Du har åpenbart mye energi og motivasjon for videre utdanning! Det er dessverre ikke opp til oss å svare på om dette er mulig/gjennomførbart eller ikke. I utgangspunktet kan det nok bli for vanskelig - alle studiene er lagt opp til at man skal vie dem 100% av tiden sin. Og siden det er obligatoriske oppmøter på de fleste studier, altså tider der du må være der, kan det fort skje at det krasjer med hverandre, som du sier, og at det rett og slett blir for mye arbeid. 

Så i utgangspunktet hørtes dette litt mye ut. Men det er ikke opp til oss å svare på egentlig - så vi foreslår at du kontakter de ulike studiestedene dine direkte, og spør om de tror at planen din kan være mulig. Det som uansett kan være mulig, er å kombinere studier eller ta studiene raskere enn det løpet som er lagt opp.

Så snakk med studiestedene direkte, og ta gjerne en prat med rådgiver på skolen du går på eller har gått på. Det er best. 

Og veldig lykke til med planene dine, uansett hva de blir!

:)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning