Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag skal jeg velge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går nå på vg1 studieforberedende og snart må jeg velge programfag til vg2. Jeg har flere spørsmål: 1. Hvor mange programfag kan man velge? Telles matte som for eksempel R1 eller S1 med som en av de valgfrie programfagene? 2. Jeg har lyst til å velge S1 matte, biologi 1, psykologi 1 og internasjonal engelsk på vg2, og S2 matte, biologi 2, engelskspråklig litteratur og kultur og sosiologi og sosialantropologi eller spansk 3 på vg3. Er det noen jobber som kan passe inn i dette? Jeg har veldig lyst til å jobbe som psykolog, sykepleier eller en annen jobb der du hjelper andre mennesker. 3. Jeg skal mest sannsynlig dra på utveksling til England på vg2, men blir det dumt å ta fordypning i engelsk, altså internasjonal engelsk og engelskspråklig litteratur og kultur, når jeg da er i England? Jeg mener om jeg kanskje ikke får så mye utbytte av det når jeg allerede da bor i England?

SVAR

Besvart 16.11.2016 09:07:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

 

Les mer
account_circle