Hopp til hovedinnholdet

Hva er IB-linja? Kan jeg studere til å bli lege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, eg lurer på om nokre og håper at de kan hjelpe meg med det. Eg vil gjerne få meir info. om desse tinger for eg skal velge kva linje på vgs eg skal ta neste år, her er spørsmåla mitt: 1) Kva er International Bacculaureate? Eg veit berre litt om det at ein må ha denne program for å studere i nokre utlanda men kva fag som er i det linje? Er det vanleg realfag? 2) Kva er studiespesialisering med fokus på internasjonalisering? Er det same som IB? 3) Er det A-level i Noreg? Kva er forskjellen på IB og A-level? 4) Kor høg karakterar må ein ha for å bli lege/nervokirurg? Eg har hørt at ein må ha berre 6'arar for å bli det, men det er veldig vanskeleg for meg for å få til det siden eg har budd i Noreg ca. 4 år, men eg har ganske bra karakterar. 5) Dersom eg vil utdanne meg i universitet i utlandet kan eg jobbe i Noreg då? Er det forskjelleg system her og i utlandet? Anbefaler de? 6) Dersom eg kan 3 språk frå før trenger eg å ta ny språk på vgs? Hilser Jente 16 år :)

SVAR

Besvart 18.11.2016 18:02:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
account_circle