Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå toppidrett selv om jeg ikke spiller fotball på et lag?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på en ting! Er toppidrett for alle eller bare for de som driver med en idrett og spiller for et lag? Jeg er en jente hvor jeg elsker å spille fotball. Jeg er faktisk flink men spiller ikke for et lag. Jeg Driver med fotball bare i fridagen min. Kan jeg vel da ta toppidrett likevel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det pleier ikke være sånn at det er krav om at du spiller på et lag for å bli med toppidrett. Du søker jo ikke rett inn på toppidrett, du søker jo og kommer inn på Idrettsfag. Så det vanlige er da å komme inn på skolen man søker, og når skolen begynner så søke/velger man mellom toppidrett, breddeidrett, m.m. etter å ha vært med treneren sin et par ukers tid. 

Så det er litt vanskelig å si om du kan gå toppidrett eller ikke - det kommer litt an på skolen og litt an på nivået på de som er der på fotball. Det kan hende, hvis nivået er kjempehøyt blant de som har spilt lenge på lag, at læreren sier at man det kan passe bedre å gå på breddeidrett. Der er det også masse fotball, bare så det er sagt :) 

Men du har altså muligheten til å søke deg inn på Idrettsfag uansett, og så må man ordne det med skolen man kommer inn på om man skal velge toppidrett, breddeidrett, friluftsliv eller lederutvikling. 

Så hvis du er interessert i Idrettsfag har du alle muligheter til det, og det gjør ingenting at du ikke har spilt på fotballag!

Hvis du vil ha klarere svar på spørsmålet ditt, går det an å kontakte et par av skolene du kunne tenke deg å søke og spørre dem direkte. Det er ofte ennå bedre å høre fra kilden selv :)

Du kan også ta en prat med rådgiver på skolen din, det kan være lurt. 

Lykke til med valgene! Du har noen spennende år foran deg :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning