Hopp til hovedinnholdet

Hva er BI? Hvordan kommer man inn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Lurer på hva BI er? Er BI Bare for univeritete eller vgs også? Hvis det er mulighet for å ta det på vgs, hvor? Hva opnås ved BI utdanning? Hva er snittkravet og hva trengs for å velge BI? Kan man ta for eksempel ta desgin og håntverk med studiekompetanse i 3år på vgs også komme inn på BI istede for å ta realfag? Kan man ta SSØ? Er det andre linjer hvor man kan forme bedrift eller linjer innenfor markedsføring og ledelse og samtidig bli sent til utlandet? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

BI er en handelshøyskole på universitetnivå. Dette betyr at det ikke er noe man tar på videregående, men et eget "universitet" eller "høyskole" som tilbyr høyere utdanning - altså treårig bachelorgrader og femårige mastergrader. Man kan også studere ettårige årsstudium, og de har fire avdelinger i Norge: I Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

BI er en veldig god institusjon som har en høyt anerkjent utdanning, og tilbyr utdanninger innen ting som finans, markedsføring og pr, entreprenørskap og økonomi, eiendomsmegling, og mye mer. Du kan se på denne oversikten over studietilbud. BI er en privatskole og koster mer å studere enn offentlig universitet (som er nesten gratis), men kvaliteten er god, og det er populært å studere der. Du får støtte av Lånekassen til å studere på BI, men etter å ha gått BI må du likevel regne med å ha et høyere studielån enn om du hadde gått på offentlig universitet eller høyskole. 

Kravet på å komme inn på nesten samtlige bachelorgrader på BI, er generell studiekompetanse. Så dette betyr at ja, du kan gå design og håndverk med studiekompetanse. Du kan også gå SSØ. Det viktigste er at du får studiekompetansen :)

BI er kanskje den største og mest kjente utdanningsinstitusjonen innen forretning, markedsføring og ledelse i Norge. En annen stor og kjent institusjon er Norges Handelshøyskole i Bergen, så den kan du også sjekke ut. 

Så spennende å høre at du tenker på BI og lignende utdanninger. Du har god tid, siden det ikke er før etter videregående. På SSØ vil du finne mange programfag som er relevante og ligner på fagene på BI. Også på design og håndverk vil du kunne velge deg relevante fag. Dette har ikke noe å si for om du kommer inn, men mer for å se om du liker å studere det. 

Lykke til med valgene dine :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning