Hopp til hovedinnholdet

Hvor får man vite hva slags snitt man trenger for å komme inn på vgs i Bergen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Ung. Jeg lurer på hvor man får vite hva slags snitt det er på Videregående skoler i Bergen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på et bestemt utdanningsprogram, varierer fra år til år og fra skole til skole. Dette er avhengig av hvor mange som søker det samme året som deg, og hvor gode karakterer disse søkerne har. Så det er vanskelig å vite på forhånd om du kommer inn akkurat der du ønsker eller ikke.

Det er heller ingen klar oversikt over skolene i Bergensområdet og hva de krevde i snitt for å komme inn i fjor. Men på Hordaland Fylkeskommune oversikt over skoler i Hordaland kan lese om skolene, og kontakte Fylkeskontoret på mail eller telefon og spørre. De plikter ikke å opplyse om dette hvis de ikke ønsker, men det kan være verdt et forsøk.

Ellers er det en artikkel på Wikipedia om snittet for å komme inn studiespesialisering i Bergen i fjor:

Ved inntaket til Vg1 Studiespesialisering skoleåret 2016/2017 var nedre karakterpoenggrense for inntak til de offentlige videregående skolene i bergensområdet som følger:[3]

Amalie Skram (49,4), Olsvikåsen (45,9), Bergen katedralskole (45,0), Nordahl Grieg (44,7), Arna (44,1), Langhaugen (44,1), Knarvik (43,6), Tertnes (42,9), Sandsli (41,5), Askøy (39,4), Årstad (39,4), Laksevåg (38,8), Fyllingsdalen (37,2), U. Pihl (37,1), Sotra (36,8), Os (32,7), Osterøy (alle tatt inn).

Dette kan være en slags pekepinn for deg, i hvert fall. Men for mer detaljert svar, også om andre linjer enn studiespesialisering, anbefaler vi å kontakte Hordaland Fylkeskommune.

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning