Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke skoleplass et annet sted?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg er en jente som har begynt og tenke på framtiden min. jeg kommer fra Bodø og hær har vi ikke drama på andre året, på videregående. så jeg lurer på hvilke skoler som er aktuelle og søke på. for eksempel kav vell ikke jeg søke om og gå på skole i Bergen, eller? i tillegg lurer jeg på hvordan det er hvis jeg skal gå på et universitet i utlandet. for eksempel USA eller Storbritannia. og i tillegg er det sånn at jeg kan søke rett etter videregående. Vet dette er litt tidlig og tenke på, men jeg vil forsikre meg om hva jeg vil. for jeg går jo ut av tiende neste sommer/vår. og forresten. går det Ann og søke om plass på videregående utenfor mitt fylke. jeg bor jo i Nordland så jeg tenker liksom som. Oslo osv. også har jeg et siste spørsmål. hvis jeg skal flytte, kan man bo alene hvis man er 16. for jeg har ingen kjenninger i Tromsø for eksempel.

SVAR

Besvart 24.01.2017 13:58:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

 

Les mer
account_circle