Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få mye penger til utveksling i 10.klasse?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg tenkte å dra på utveksling i tiende trinn, men det er utrolig dyrt. Jeg har ikke råd, og vet rett og slett ikke hvordan jeg skal finne en løsning. Dette er det jeg lurer på: 1. Hva er det jeg kan drive med, slik at jeg tjener veldig mye (VELDIG FORT), eks. via Internett, el. noe lignede. Når jeg sier mye.. snakker jeg om flere hundre tusen () det er ganske mye.. 2. Jeg har hørt om stipender.. Men absolutt ingen vil gi stipender til de som går i tiende klasse .-. Vet dere om noen som gir bort stipender til folk på min alder?!?! Trenger så mange som mulig. Vi har allerede kontaktet lånekasse, og de ville ikke hjelpe meg i det hele tatt. 3. Er det noen jeg kan snakke med, for å få informasjon om de som gir stipender (penger), og støtter de som er på min alder. Jeg blir utrolig takknemlig hvis jeg for nyttige svar :3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil dra på utveksling!

1. Det finnes nok ingen enkel måte å rakst penger på. Det kreves at man søker jobb, og jobber for lønnen. Les gjerne artikkelen som er lagt ved for tips til jobbsøking. 

2. Vi har heller ikke kjennskap til noen som gir stipender for elever i 10.trinn. Kanskje skolen eller landet du tenker å dra på utveksling til har stipender for studenter i din alder? Snakk med rådgiver på skolen din. Du kan også prøve å lete etter stipender i Legathåndboken.

3. Jeg vil absolutt anbefale deg å snakke med rådgiver på skolen. Han eller hun kan ha mer informasjon enn oss når det gjelder det.  

Det er oftest normalt å dra på utveksling når i Vg2. Da åpner både Lånekassen og flere organisasjoner seg når det gjelder å reise til et annet land for å studere.

Jeg håper alt ordner seg. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning