Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg velge Biologi 2 eller Entreprenørskap 1

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg strøk dessverre i biologi 2 eksamen (skriftlig), og må derfor ta opp eksamen som privatist for å få et vitnemål. Jeg er veldig redd for å stryke biologi igjen, og tenker derfor å bytte ut bio2 eksamen med entreprenørskap 1 (muntlig), siden jeg har blitt fortalt at det er enklere å bestå. Alt jeg bryr meg om akkurat nå er å få et vitnemål, jeg trenger verken biologi eller entreprenørskap videre i livet. Jeg har aldri hatt entreprenørskap på vgs, og er veldig skeptisk siden jeg tar opp eksamen og leser alt på egenhånd. Er det noe jeg bør være forberedt på? Er det lurt å velge entrep1 istedenfor biologi 2? Hva handler faget om, og er det vanskelig å lese på egenhånd? Jeg kjenner andre som hadde entreprenørskap, og dem sier at det handler for det meste om hvordan man skal starte et firma, stemmer det? Min fagliste: VG2: - Matte R1 - Kjemi 1 - Biologi 1 - Fysikk 1 VG3: - Matte R2 - Kjemi 2 - Biologi 2 Setter pris på svar. Tusen takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Enkelte studium har krav til at man må ha tatt spesifikke realfag, for å kunne kvalifisere til å søke på studiet. Noen studium har krav til at man må ha faget biologi 2. Entreprenørskap er ikke et realfag, og det er dermed ikke noe studium som krever at du skal på forhånd ha hatt dette faget spesifikt.

Du må selv vurdere om det kan være aktuelt for deg å ta biologi 2, med utgangspunkt i hva du eventuelt ønsker å søke på av studium senere.

Det er videregående skole som utsteder vitnemål, og som kan svare på hvilke endringer som kan gjøres med ditt vitnemål. Ta kontakt med din gamle videregående skole, for å få informasjon om du kan erstatte biologi 2 med Entreprenørskap.

Når det er sagt, er det riktig at entreprenørskap i hovedsak handler om hvordan man starter en bedrift - hvordan man kan se innovasjon og nye løsninger, og sette det ut i livet. Mange syns det er et veldig spennende og nyttig fag.

Du kan se på Utdanningsdirektoratets sider om faget.  Der finner du læreplanen og kompetansemålene. Da kan du både se hva du bør lese og lære deg, og hvilke kompetanse det er meningen at du skal få. Dette er nyttige sider.

Vi anbefaler en prat med rådgiver på skolen, og at du leser om de forskjellige fagene.

Lykke til!

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

og René, utdanningsrådigver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning