Hopp til hovedinnholdet

Teller eksamenskarakteren i snittet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tenkt å søke lærerskolen fra høsten av, og har et spørsmål angående det "nye" matematikk-kravet. Fra videregående har jeg 4 i standpunkt, men har en eksamen med karakter 3. Så spørsmålet mitt er egentlig om dette gjør at jeg må ta et forkurs i matematikk, eller om det kun er standpunkt karakteren som teller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er riktig at det er spesielle opptakskrav til utdanningene for å bli lærer

Lektorutdanninger og grunnskolelærerutdanninger har kravkode LÆRMA4, dvs. at i tillegg til generell studiekompetanse må du ha minst 35 skolepoeng, minst karakteren 3 i snitt i norsk fra vg3 og minst karakteren 4 i snitt i fellesfaget matematikk.

Du har rett i at du kan få tilbud om forkurs hvis du har mellom 3 og 4 i snitt i matematikk, men ellers oppfyller kravene.

Med 4 i snitt i matematikk menes snittet av karakterene du har i 1P og 2P (standpunktkarakterer og eventuelle eksamenskarakterer). Hvis du tar matematikk på høyere nivå (enten S1, S2, R1 eller R2) er det ikke krav om karakteren 4, da holder det med karakteren 2.

Håper det var oppklarende. Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning